יום שני , 28 אפריל 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » מתכונים לילדים » עוגה כושית טעימה וקלה להכנה

עוגה כושית טעימה וקלה להכנה

אין אין אין חגיגה – בלי עוגה, וכשמדובר בילדי הגן לרוב מדובר בעוגה כושית. הילדים החמודים האלה לא רוצים עוגה מקונדיטוריה נחשבת, הם לא רוצים עוגת קרם, והם לא רוצים אפילו עוגת ביסקוויט. הם רוצים עוגת שוקולד חומה ועמוסת קקאו, רצוי שתהיה מקושטת עם המון סוכריות צבעוניות, עם סירופ שוקולד ממעל, ואם אפשר אז גם קצפת. אכן, עוגה מהסוג שפשוט מזכיר לנו את הילדות המתוקה שהייתה לנו, עד שהיא הופכת לסיוט שלנו כשאנחנו הופכים להורים.

חברה בעבודה שלי כבר מסתובבת שבוע כסהרורית ואובדת עצות. היא גדלה בבית שבו אימא שלה תמיד שלחה אותה לגן עם עוגה כושית שרופה שאף אחד לא רצה לאכול (הפח תמיד היה מלא בחתיכות עוגה עטופות במפית), וגם היא, בבוא היום גילתה על עצמה שהיא בשלנית איומה. לרוב היא מצליחה להתחמק ממלאכת הבישול – בימי שישי תמיד היא והמשפחה אוכלים אצל הסבים והסבתות והיא מביאה עוגה קנויה או אוכל מוכן מהיריד הקניון.

מהבקשה המיוחדת והספציפית מאוד של הגננת היא כבר לא יכולה להתחמק – יום ההולדת של ע' הולך ומתקרב, ועכשיו תורה לערוך לו חגיגה למופת ולתפארת, שכוללת בין היתר בופה נשנושים (במבה, ביסלי וכל הדרעק) וכמובן עוגה כושית, כמו שכל האימהות תמיד מכינות. אובדת עצות היא אספה מתכונים מכל האימהות במשרד ורק הסתבכה יותר. החלטתי לבוא לעזרתה עם מתכון יחסית פשוט שתמיד עובד לי כשהילדים שלי חוגגים. אף פעם אין תלונות מהגננת או מהילדים, ושום חתיכת עוגה לא מוצאת את דרכה אל הפה.

אז הנה. הרי לכם מתכון של עוגה כושית שאפילו האימא המאותגרת ביותר יכולה להתמודד אתו בהצלחה ולקצור שבחים מההורים ובמיוחד מהילדים:

מה צריך?

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר לבן (רצוי של סוגת)

1 כוס אבקת שוקו (רצוי שוקולית)

1 שקית אבקת וניל

1 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

 

מה צריך בשביל קרם השוקולד?

50 גרם מרגרינה או חמאה

3 כפות קקאו

5 כפות סוכר

5 כפות מים

 

ועכשיו, איך מכינים?

  1. אנחנו שמים יפה-יפה בקערה את המרכיבים הבאים: קמח, סוכר ,שוקולית, אבקת אפיה, אבקת סוכר וניל ומערבבים טוב-טוב.
  2. אנחנו מוסיפים את כוס השמן וכוס המים ומערבבים כהלכה. רק עכשיו מוסיפים את הביצים ושוב, מערבבים.

3.אנחנו יוצקים לתבנית בגודל 26 משומנת.את התערובת או אל לתוך תבניות קטנות של מאפינס ואופים בתנור.

  1. בזמן שהעוגה נאפית אנחנו מכינים את הקרם. מעל. שמים בסיר קטן את כל החומרים לקרם ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים מרגרינה או חמאה ומערבבים. מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים עליה את הקרם.
  2. בתיאבון לילדים או למשפחה!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>