יום שלישי , 8 אפריל 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » קייטרינג גורמה » 10 שילובים מעניינים של סושי

10 שילובים מעניינים של סושי

הסושי הוא מאכל יפני אלגנטי ועדין, אשר ניתן לשלב בו מגוון חומרי גלם. סושי לרוב יכיל אורז עגול המבושל בחומץ ייחודי, בשילוב עם דגים, ירקות, ובמסעדות מסוימות אפילו גבינות ועוף. הרבגוניות הזו במאכל הכה פופולרי הזה, הפכה אותו לנגיש עבור אוכלוסיות שונות- למשל קהל שומרי המסורת.

אנשים דתיים אינם יכולים לשלב בשר וחלב בארוחת סושי אחת- ועם זאת עשויים ליהנות מאכילת סושי כשר, מעניין במראהו וכמובן טעים עד מאוד.

סושי כשר- איך ניתן להתאים את המאכל האוניברסלי לשומרי הכשרות היהודיים

בהכנת מאכלי סושי ניתן לשלב למעשה כל ירק, דג ותיבול שרוצים. עם זאת, הדרך המקובלת להכנת סושי, לפי מתכונים יפנים מסורתיים- היא באמצעות תבלינים ייחודיים ורטבים כמו סויה, טריאקי ומירין, המסייעים להענקת הטעם המיוחד שלא ניתן לטעות בו.

חומר גלם מקובל במסעדות המתמחות בהכנה של סושי, הוא פירות ים- בעיקר שרימפס, ובמסעדות מודרניות מאוד ניתן לראות גם שילובים של גבינות מותכות בתוך רולים של סושי, וכן עוף קצוץ. לאנשים דתיים אין אפשרות לאכול סושי מן הסוג הזה, ולכן אם ברצונם לאכול במסעדת סושי כשרה או להכין את המאכל הזה בבית בכוחות עצמם- ניתן לשלב אינספור חומרי גלם טעימים אחרים ולייצר ארוחה טעימה במיוחד, מבלי להתפשר על הטעם.

אפשרויות לשילוב סושי בארוחות כשרות: עשר דרכים

  1. רולים של מאקי עם ירקות מכמה סוגים ואורז בלבד, כמנת פתיחה לארוחה שלמה בסגנון יפני.
  2. אינסייד-אאוט- כלומר אצה בפנים ואורז בחוץ- בתרכובת מעניינת וצבעונית של ירקות מכל הסוגים.
  3. קונוסים של סושי כמנת פתיחה, ובהם ירקות ודג.
  4. סשימי של אורז עם ירקות- קציצה של אורז, ללא אצה, ומעליה פרוסה של ירק כמו אבוקדו חתוך דק, או בטטה מבושלת- כתוספת למנה בשרית.
  5. סשימי של דגים נאים כמנות פתיחה, שיכולות להתאים לסעודות מכל הסוגים והמטבחים.
  6. רול סושי קטן ובו ירק אחד או טמאגו- חביתה יפנית- כמתאבן לצד אלכוהול כשר בתחילת ארוחת קוקטייל.
  7. סלט של ירקות ואצות- גם זה נחשב למאכל תחת השם "סושי"- המלווה את כל הארוחה, שתבושל בסגנון אסיאתי.
  8. סנדויץ' סושי- שיכול להוות מנה עיקרית משביעה מאוד, במיוחד אם משלבים בו גם דג וגם ירק. מומלץ להגיש את המנה הזו כשהיא חמה, בליווי סלט מרענן שיאזן מעט את הכבדות של כמות האורז הרבה בסוג הסושי הזה.
  9. שיפודי עוף לצד סושי ירקות שיהוו תוספת כשרה, שתיראה חגיגית יותר מאשר אורז רגיל.
  10. קומבינציה של סושי כשר ממגוון סוגים: שילוב בין רולים רגילים ואינסייד אאוט, קונוס וסשימי- כשהכול מוגש בצורה המושכת את העין, ומזמינה את האורחים לטעום.

על אף הסגנון שהוא איננו ישראלי ולא קרוב בטעמו לאוכל היהודי המוכר, סושי כשר איכותי יכול בהחלט לתת טעימה קטנה מחו"ל לכל סועד.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>