יום חמישי , 13 מרץ 2025
הגיע זה הרגע
You are here: Home » אוכל בריא » הקפדה על תזונה נכונה – בריאות איתנה

הקפדה על תזונה נכונה – בריאות איתנה

רוב האנשים בעולם המערבי מבלים חלק נכבד ביומם במקום העבודה ולא בביתם. ההשפעה של שעות העבודה המרובות על חיינו היא גדולה ומתפרסת על תחומים רבים, ביניהם תחום התזונה.

המודעות לחשיבותה של תזונה נכונה הלכה וגברה בשנים האחרונות ויחד איתה הרצון של אנשים לשמור ולהקפיד על הרגלי התזונה שלהם.

תזונה נכונה היא דרך חיים, לא מדובר על דיאטה תקופתית, אלא על אימוץ הרגלים בריאים ונכונים לאורך זמן. אחד מהדברים החשובים באורח החיים הבריא הוא שמירה על תזונה באופן רציף, לאורך כל שעות היום וכאם נכנסת הדילמה שנוצרת את מול הרגלי העבודה המאומצת ואורח החיים הקצבי והלחוץ של אנשים עובדים בעולם המערבי.

על אף שעות העבודה המרובות וחוסר הזמינות, כל מי שרוצה לנהל אורח חיים בריא חייב למצוא את הדרך לאזן ולבנות תפריט יומי מסודר ומוקפד כדי להצליח לשמור על התזונה. ישנם כמה טיפים שיכולים לעזור למי שנתקל בקשיים בתכנון הארוחות במהלך יום העבודה.

תזונה מתוכננת – בריאות לתפארת

הדבר החשוב ביותר הוא לתכנן. תכנון מראש של התפריט יעזור מאוד להקפיד על תזונה טובה במשך היום. חשוב לתכנן את שעות הארוחות וכמובן את סוגי המזון שירכיבו אותן בצורה כזו שתתאים לסדר היום הצפוי לנו.

  • להקפיד על ארוחת בוקר – אנשים רבים נוטים לדלג על ארוחת הבוקר בשל מחסור בזמן. חשוב מאוד להקפיד לא להתחיל את היום על קיבה ריקה. אם אין זמן לאכול בבית, צריך לקחת ארוחה קלה ומזינה למשרד ולאכול בתחילת היום. דילוג על ארוחות בכלל ואורחות בוקר בפרט, מייצר רעב שלא לצורך ומוביל לצריכה מוגברת של קלוריות בהמשך היום.
  • שילוב ארוחות ביניים- בין הארוחות המרכזיות ביום חשוב לשלב ארוחות ביניים קטנות שיעזרו לגוף לשמור על אנרגיה וחיוניות. פרי, יוגורט, כריך או חטיף אנרגיה יכולים להיות אופציה מצויינת לארוחת ביניים מזינה ובריאה.
  • להקפיד על ארוחת צהריים מסודרת- הארוחה המרכזית ביום צריכה לקבל את הכבוד הראוי לה. למרות הימים העמוסים והלחוצים, חשוב שכל אדם יקדיש לארוחת הצהריים זמן נפרד, לאכילה איטית ומבוקרת. לא טוב להתרגל לאכול מול המחשב או תוך כדי עבודה מסוג אחר. ניתן להכין את ארוחת הצהריים מראש ולהביאה למשרד או לצאת לאכול בהפסקת צהריים. יש חברות שמשקיעות ומקימות חדר אוכל לעובדים ויש כאלה שנותנות קופונים לארוחות בחוץ. מה שחשוב הוא לבחור את המזון הנכון, המשביע ולאכול בצורה נינוחה ומסודרת.
  • להקפיד להימנע מנשנושים – לסוגים שונים של עבודות ישנם פיתויים שונים בתחום המזון. בעבודה משרדית תמיד יש איזה אירוע- הרמת כוסית, יום הולדת או אפילו סתם ישיבה שגרתית, שמוגש בו כיבוד מפתה אך גרוע ביותר מבחינה תזונתית- מאפים מלוחים ומתוקים, שוקולדים, עוגות וחטיפים. מי שעובד מחוץ למשרד ומסתובב בשטח, חשוף בדרכים למיני פיתויים של מזון מהיר, חטיפים ומתוקים. חשוב מאוד להימנע מפיתויים עד כמה שאפשר ולא לחרוג משגרת התזונה המתוכננת.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>